Judo


Budoclub Beek en Donk heeft judoJudo vanaf 5 jaar.
Judo is een sport voor iedereen, dat geldt voor jong en oud, voor jongens en meisjes.
Judo is een sportspel van aanval en verdediging tussen twee personen.

De aanvaller wil in balans blijven en verstoort de balans van de verdediger om hem om te werpen, terwijl de verdediger zijn balans wil houden.

Op de grond wil de aanvaller de ander onder controle brengen en houden bijvoorbeeld door een houdgreep en de verdediger wil deze controle voorkomen of zich daaruit bevrijden.


Dit judospel is dynamisch en de rol van aanvaller en verdediger wisselt steeds. Kinderen zeggen wel eens; judo is stoeien met regeltjes.

Om dit judospel te kunnen spelen, moet je een aantal technieken beheersen, dit je op een leuke manier worden aangeleerd. Er wordt je niet alleen maar judotechnieken aangeleerd, maar ook verschillende grondvormen van bewegen zoals; rollen, vallen, trekken, duwen, heffen, dragen, tillen slepen, balanceren en verschillende vormen van verplaatsen. Daarnaast leer je omgaan met andere kinderen want ze zeggen wel eens judo is duo, je doet het niet alleen, maar altijd met je partner, je leert elkaar te respecteren, je toont beleefdheid voor elkaar, je moet rekening houden met elkaar.

Judo is van oorsprong een Japanse sport, bedoeld om je zowel lichamelijk en geestelijk te perfectioneren. Dat de judosport uit Japan komt, merk je nog aan de Japanse namen en het groeten aan het begin en einde van de judoles.